Ärsyttävimmät asiat morsiammelle häävalmisteluissa

0
133
Ärsyttävimmät asiat morsiammelle häävalmisteluissa

Häiden valmistelu on ihanaa, stressaavaa, mielenkiintoista, ikimuistoista, jännittävää ja raskasta. Häiden valmisteluun kuuluu sekä ylä- että alamäkiä, joihin kannattaa etukäteen valmistautua. Suunnitelmiin tulee muutoksia, kaikki suunnitelmat eivät lopulta toteudu tai aikataulun kanssa tulee hääparille liian kiire. Yksikään morsian tuskin on sitä mieltä, että häiden valmistelu on helppoa ja pelkästään ruusuista.

Yksi häiden suurimmista harmaiden hiusten aiheuttajista on häämekon valinta. Häämekon valitsemissa voi mennä yllättävänkin kauan jos morsian ei löydä mieleistä mekkoa hääbudjettiin sopivalla hinnalla, jos unelmien mekko on jo varattu tai jos mekon ostamisessa ei saa apua ammattilaiselta myyjältä ja ystäviltä. Jokaiselle morsiamelle hääpuku on yksi häiden tärkeimmistä asioista, jonka ostamisessa voi tulla eteen monia yllättäviä ja ärsyttäviä asioita. Ystävien ja ammattilaisen tuesta on onneksi paljon apua prosessissa.

Monella hääparilla hermot ovat koetuksella myös häävieraiden kutsumisessa. Kinastelua saattaa syntyä niin vieraiden määrästä kuin ylipäätänsä siitä, ketä häihin tulisi kutsua. Suuret sukuhäät tulevat kalliiksi, mutta moni kokee silti, että häihin on pakko kutsua kaikki kaukaisista pikkuserkuista hyvänpäiväntuttuihin asti. Pienet häät ovat intiimistä tunnelmasta pitävän morsiamen mielestä hyvä asia, mutta jos puolison suku on todella suuri voi kutsuvieraslista paisua yllättäen todella suureksi kun mukaan on kutsuttava koko suku. Tappeluihin ei kannata ryhtyä, vaan sekä morsiamen että sulhasen tulisi pystyä kompromisseihin päätöksenteossa.

Häiden budjetin laatiminen ei kuulu hääparin mukavimpien päätöksien listalle, mutta se on kuitenkin tehtävä. Vaikka morsian haluaisi järjestää hulppeat prinsessahäät kalliine koristeluineen ja luksustarjoiluineen, saattaa sulhanen olla tyytyväinen pienen budjetin häihin. Tässäkin asiassa kompromisseihin on pystyttävä päätymään, sillä rahaa ei kannata lainata tai kaikkia säästöjä menettää vain siksi, että haluaa miellyttää tulevaa aviopuolisoa.

Juhlapaikan valintaan liittyy paljon stressiä niin morsiamelle kuin sulhasellekin, sillä kauniit juhlapaikat viedään käsistä, varausajat ovat todella pitkät ja vuokrat usein kalliita etenkin suurissa kaupungeissa. Juhlatilan tulee olla riittävän suuri, sen pitää olla hyvien kulkuyhteyksien päässä vieraista, juhlapaikkaan saattaa haluta viedä oman juomatarjoilun mikä ei kaikissa paikoissa ole mahdollista ja etenkin kesällä tilassa tulisi myös olla hyvä ilmastointi. Kaikki kriteerit täyttäviä juhlapaikkoja on vähän ja kilpailu niistä on luonnollisestikin kova. Morsiamen ei kuitenkaan tarvitse stressata asiasta yksin, vaan juhlapaikan valinnassa sulhasen apu on kultaakin kalliimpaa.

Hääjuhlien koristeiden valinnassa voi tulla haasteita jos morsiamen ja sulhasen tyylit ovat hyvin erilaiset. Morsianta voi ärsyttää se, ettei puoliso halua häihin vaaleanpunaista prinsessakoristelua tai ettei minimalistisesta tyylistä pitävä sulhanen lämpene runsaalle ja näyttävälle vintagekoristelulle. Onneksi monen morsiamen etuna on se, että sulhanen antaa yleensä periksi morsiamen toiveille ja häistä saa tehtyä unelmiensa näköiset. Jos koristelussa käyttää itse tehtyjä elementtejä voi niiden tekemiseen mennä rutkasti aikaa ja vaivannäköä. Koristeiden tekemiseen kannattaakin palkata sellainen henkilö lähipiiristä, joka on näppärä käsistään ja joka osaa pitää työskentelyn aikataulussa, sillä muuten morsian saattaa joutua yömyöhään häärimään liimapyssyn kanssa aina häihin asti.

Jos häämekon valinnassa joutuu stressaamaan ärsyttävyyteen asti, on asusteiden valinta toinen harmaita hiuksia aiheuttava asia. Hääkengät eivät saa hangata jalkoja tai estää kävelemästä, mutta samalla niiden pitäisi näyttää kivoilta, huntu saattaa tuntua vanhanaikaiselta eikä tiaarakaan tunnu täysin omalta ja meikin tulisi koristaa kasvojen parhaita puolia eikä valahtaa poskille kesken juhlahumun. Pieniltä tuntuvat asiat saattavat tuntua joskus kaikkien vaikeimmilta ja aiheuttaa eniten ärsytystä.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here