Ikke glem å sørge for at brudepikene er fornøyde

0
65
bridesmaids

Å arrangere et bryllup er krevende, mange detaljer må på plass. Lokalet, kjolen, gjestelisten, bordplasseringen, invitasjonene, listen over nødvendige gjøremål er nærmest uendelig. I en slik setting er det ikke uvanlig at man glemmer noen detaljer, eller tar ting for gitt.

En av de vanligste feilene bruder gjør, er å ta brudepikene for gitt. Noen velger å ikke ha brudepiker, noe som faktisk kan skape splid i familien. Det kan være en kusine eller en nær venninne som har ønsket sterkt å få være brudepike. Har du brudepiker, kan det være noen som er misfornøyd med å ikke bli valgt. Så en enkel løsning finnes ikke.

Skal du ha brudepiker i ditt bryllup, har vi funnet frem noen tips for å sikre at de føler seg ivaretatt og at bryllupet ender opp med å styrke båndene mellom deg og brudepikene.

La dem være med å velge kjole

Mange bruder har en visjon for bryllupet. Dette inkluderer gjerne en bestemt ide om hvordan «deres»brudepikekjoler skal se ut. Ulempen med dette er at brudepikene ikke alltid er med på brudens visjon. De vil selvsagt være med å hjelpe bruden oppnå sin drøm, men samtidig er det de som skal bruke kjolen den dagen. Det er lurt å prøve å finne et godt kompromiss.

De er ikke ulønnede arbeidere

Selv om de er med for å hjelpe deg, er det grenser for hva de skal gjøre. Husk å sette pris på dem og ikke krev at de står på pinne for deg hele tiden.  De har ofte jobb og en familie som krever mesteparten av oppmerksomheten, så får du det som er ekstra. Legg konkrete planer og sett opp arbeidsoppgaver sammen med dem og ikke på vegne av dem.

Hjelp dem å bli kjent

Bruden inviterer gjerne sine venninner, kusiner og søstre til å være brudepiker. Noen ganger kjenner de hverandre fra før, men ofte er det snakk om personer som kun har bruden til felles. I slike tilfeller er det viktig at bruden hjelper til å forme denne gruppen til en sammensveiset gruppe eller iallfall at de har noe å snakke om. Da blir opplevelsen mye hyggeligere for alle.

Ha klare forventninger

Det finnes ingen oppslagsverk som sier hva brudepiker skal gjøre. Hvor mye de skal gjøre i bryllupet, hvilke oppgaver de har, hvilke bilder skal de være med på, alt dette er detaljer du som brud må avklare. Vær veldig tydelig så blir de mer selvsikre og føler de har kontroll, og du unngår å bli skuffet.

Snakk om noe annet enn bryllupet

Bryllupet er selvsagt et av de aller viktigste tingene i livet ditt frem mot selve feiringen. Det er derfor helt naturlig at du vier mye oppmerksomhet og tid til dette. Samtidig er det viktig å huske at de andre rundt deg ikke har samme intense oppmerksomheten på dette. Så det er viktig at du husker å spørre dem om hvordan de har det, hva skjer i deres liv, hva holder de på med, etc. Ikke la bryllupet overta alt i livet.

Also Read: Here Comes the Bride: 10 Symbolic Flowers to Consider for Your Bridal Bouquet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here