Zo bereid je je op een gezonde manier voor op je huwelijk

0
138
Recommitment: What to Do After You Save Your Marriage

Iedere bruid en bruidegom wil er op zijn best uitzien als ze in het huwelijk treden. Voornamelijk voor de toekomstige echtgenoot of echtgenote maar ook om later tevreden terug te blikken bij het bekijken van de huwelijksfoto’s. Kappers en schoonheidsspecialisten kunnen veel maar of je al dan niet straalt op de grote dag hangt vooral af van hoe jij jezelf verzorgt en wat je eet en drinkt in de weken voor de trouw. Met onderstaande tips voel jij je zeker fit en bruis je van energie op het moment dat je ‘ja’ zegt tegen de man of vrouw van je dromen.

Kom uit die luie zetel

Alsof de organisatie van een huwelijk nog niet voldoende is, wordt er ook nog van je verwacht dat je tijd vrijmaakt om te sporten. Jawel, want het één ondersteunt het andere. Het klinkt tegendraads maar door energie te verbruiken bij het sporten bouw je nadien net meer energie op. Sport helpt je om helderder te denken waardoor ook de organisatie van het feest vlotter zal verlopen. De tijd die je extra besteedt aan het sporten, haal je weer in omdat je sneller en efficiënter andere taken zal afwerken. Bovendien is sport de beste stressbestrijder en misschien wel het allerbelangrijkste: alles aan je lichaam gaat strakker zitten. Gebruik sport niet als middel om te vermageren, wel om alles wat een beetje doorgezakt is, weer strakker te krijgen.

Bestrijd pukkels met gezonde voeding

Ben je wat jaloers op de huid van de vrouwen die cosmetica aanprijzen in reclamespots? Glad en glanzend? Die kan je ook verkrijgen als je gezond eet en drinkt. Veel waters en veel fruit en groenten zullen je huid doen stralen. Alcohol en roken leiden tot een doffe huid en meer rimpels. Als het kan, stop dan tijdig met roken. Je zal snel het effect ervan op je huid merken. Drink zeker geen alcohol op de dag voor je huwelijk. Niet alleen wil je echt niet trouwen met een kater, ook zal zelfs het effect van twee glazen wijn je huid minder doen stralen dan had je twee glazen water gedronken. Vettig en ongezond eten veroorzaakt dan weer mee-eters en puisten, ook absoluut te mijden.

Wat moeilijker tegen te houden is, zijn koortsblazen. Het enige wat helpt zijn een goede nachtrust en geen stress. Wil je op zeker spelen, raadpleeg dan de huisarts. Er bestaan inentingen om koortsblazen tijdelijk tegen te houden.

Ga oefenen op de dansvloer

Dansen zal je het grootste deel van de nacht doen, dus je heupen op voorhand wat loszwieren en je dansmoves oefenen, kan zeker geen kwaad. Oefen thuis de openingsdans met je bruidsschoenen aan. Draag deze bruidsschoenen ook bij propere karweitjes binnenshuis. Het is belangrijk dat de schoenen ingelopen zijn. Je moet er een hele dag op lopen, soms op een wat moeilijke ondergrond als grind of gras. Een verzwikte enkel zou een zware tegenslag betekenen. Bovendien wil je niet met een rare grimas op de foto’s staan, gewoon omdat je pijn hebt aan je voeten. Neem je favoriete dansschoenen mee als tweede paar schoenen voor tijdens het dansfeest. Die bruidsschoenen vliegen toch snel uit na de openingsdans en andere schoenen zijn veiliger dan op je blote voeten dansen.

Zorg voor regelmaat bij het slapen

Probeer zo veel mogelijk regelmaat te behouden in je slaapritme tijdens de weken voor het huwelijk. Ga elke avond op hetzelfde uur slapen en sta elke dag op hetzelfde uur op, ook in het weekend. Is het vrijdagavond laat geworden, sta dan zaterdag toch op hetzelfde uur op als tijdens een doordeweekse werkdag, ook al vergt dit wat meer moeite en een extra tas koffie. Op termijn zal je er minder vermoeid uitzien.

Also Read: How to Look Your Best on Your Wedding Day

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here