Parhaat vinkit rahan säästämiseen vanhojen tansseja varten

0
294
Parhaat vinkit rahan säästämiseen vanhojen tansseja varten

Vanhojen tanssit ovat monen nuoren lukiovuosien kohokohta, johon panostetaan paljon niin rahallisesti ja ajallisesti paljon. Viime vuosina tuntuu melkein siltä, että vanhojen tansseihin liittyvä rahanmeno on lähtenyt täysin käsisitä eikä siis ole mitenkään erikoista, että vanhojen tansseihin kuluu jopa 1000 euroa rahaa henkilöltä. Monet nuoret jättävät osallistumatta vanhojen tansseihin, koska omat ja perheen varat eivät riitä kulujen kattamiseen. Tämä tuntuu väärältä ja ikävältä nuoria kohtaan. Nykyään onneksi rahan säästäminen vanhojen tansseihin etukäteen on alkanut kasvattamaan suosiota. Olemme koonneet tämän artikkelin nuorille, jotka haluavat saada vinkkejä rahan säästämiseksi vanhojen tansseihin.

  1. Laita viikko- ja kuukausirahat säästöön. Monet vanhemmat maksavat lapsilleen viikko- tai kuukausirahaa. Nuori voi pyytää vanhemmilta, että he laittavat tämän rahan säästöön vanhojentansseja varten tai nuori itse voi säästää osan tästä rahasummasta esimerkiksi vanhojentanssimekkoa varten. Vanhojentanssimekot ovat satojen eurojen hintaisia, mutta jos säästämisen aloittaa ajoissa ei tarvitse tyytyä halvimpaan pukuun.
  2. Hanki ekstratöitä. Moni lukiolainen voi opintojensa ohessa tehdä pieniä ekstratöitä, joiden tuloista osan voi laittaa suoraan säästöön. Keikkatyöt kaupoissa, lastenvahtiminen ja tuutorointi ovat sopivia ekstratöitä nuorille.
  3. Myy vaatteita ja tavaroita kirpputorilla. Toinen hyvä tulonlähde on myydä käyttämättömäksi jääneitä tavaroita kirpputorilla. Nettikirpputorit ovat suosittuja ja niissä voi helposti myydä hieman kalliimpiakin tuotteita. Vanha tavara saa uuden omistajan ja samalla nuori kerää tarvittavat rahat vanhojen tanssien meikkiin ja kampaukseen.
  4. Karsi päivittäisiä menoja. Kahvittelusta ystävän kanssa, leffalipuista ja kotibileiden järjestämisestä voi karsia ennen vanhojen tanssia, jolloin rahaa jää säästöön vanhojen päivää varten. Vaikka kahvihetki kaverin kanssa ja leffassa käyminen ovat kivoja ajanvietteitä, on vanhojen päivä kuitenkin monelle niitä tärkeämpi. Kymmeninen eurojen säästöillä nuori maksaa esimerkiksi ompelijan kulut, jos mekkoa pitää pienentää tai muuten muokata paremmin päälle istuvaksi.
  5. Lainaa vanhojen tanssimekko tai osta se käytettynä. Koska suurin yksittäinen menoerä on vanhojentanssimekon hankinta, kannattaa miettiä, olisiko unelmien mekko mahdollista löytää lainaan lähipiiristä tai ostaa käytettynä. Vaikka moni nuori ihaileekin uututtaan kiiltäviä tavaroita, on budjetti- ja ympäristöystävällisempi teko ostaa mekko uuden sijaan käytettynä tai pyytä se lainaksi. Koska jokainen kuitenkin käyttää vanhojentanssimekkoa vain kerran, ei käytettynä ostettu mekko välttämättä eroa mitenkään uudesta mekosta.
  6. Osta korut, asusteet ja tanssikengät käytettynä. Pienelläkin budjetilla pärjää jos edes osan vanhojen tanssiin tarvittavista asioista ostaa käytettynä. Korut voi hyvin pyytää lainaan muilta perheenjäseniltä, tanssikengiksi kelpaavat myös sellaiset kengät, jotka jo löytyvät vaatekaapista ja asusteet voi ostaa pikkurahalla käytettynä verkosta.
  7. Hyödynnä alennusmyynnit. Talven alennusmyynnit alkavat ennen vanhojen tansseja, joten viime hetken ostokset kannattaa säästää alennusmyynteihin. Nuori voi tehdä esimerkiksi vanhojen tanssien meikin itse, jolloin meikkiin sopivia tuotteita löytyy paljon alennushintaan. Alennuksista ja kampanjoista kannattaa ottaa kaikki hyöty irti.
  8. Pyydä jouluna lahjakortteja. Koska vanhojen tanssit ovat pian joulun jälkeen, fiksu nuori pyytää joululahjaksi lahjakortteja kampaajalle, meikkiin ja kynsisalonkiin.
  9. Pukeudu jatkoille vanhaan mekkoon. Itse vanhojen tanssien lisäksi rahaa menee myös tanssien jatkoilla. Vanhojen jatkoille ei kuitenkaan tarvitse kuluttaa rahaa jos päälle laittaa vanhan juhlamekon.
  10. Maksa kuljetuskulut yhdessä kavereiden kanssa. Kuljetuskulut voivat tulla yllättävän kalliiksi, jos kaikki nuoret tulevat tilaisuuteen yksityisautoilla. Nuoret voivat säästää jakamalla kuljetuskulut keskenään ja hankkimalla kimppakyytejä juhlapaikalle. Limusiinin vuokraamisen sijaan voi vuokrata ihan tavallisen auton.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here