Met deze tips kan je flink besparen op je trouwfeest

0
93
6 Tips for happy guests at a wedding

Een gemiddeld trouwfeest kost tussen 10.000 en 15.000 euro in Nederland. Niet min en als je geen ouders of suikertantes hebt die je financieel willen steunen is het bijna onbetaalbaar. Voor dat bedrag heb je immers al een kleine wagen. Toch hoeft een trouwfeest niet zo duur te zijn. Trouwen zelf is bijna gratis en het feest, dat maak je zo duur als je zelf wil. Is 10.000 euro ver boven jouw budget maar wil je deze mooie dag toch gezellig vieren met vrienden en familie? Met volgende tips heb je gagarandeerd een superfeest zonder dat iemand de opmerking zal maken dat het goedkoop lijkt.

Wat je zelf doet…

“Wat je zelf doet, doe je meestal beter”, zegt men. Dat is 100% waar maar wat je zelf doet, doe je ook veel goedkoper. Zelf, met wat hulp van vrienden. Neem de gastenlijst door en denk even na over hoe de genodigden jou kunnen helpen met het trouwfeest. Is er iemand bij met een bloemenwinkel, een passie voor fotografie of een mooie sportwagen? Wees niet verlegen om deze mensen aan te spreken. Ze zullen met plezier een handje toesteken. Jullie kunnen afspreken dat deze helpende handen de traditionele envelop met geld voor het bruidspaar achterwege laten maar hun passie en creativiteit inzetten als cadeau. Zeg nu zelf: wie zal daar neen tegen zeggen?

Gasten schrappen

Een trouwfeest mondt vaak uit in een populariteitswedstrijd. Uit schrik dat het feest een flop zal worden hebben bruidsparen de neiging om tweehonderd namen op hun gastenlijst te zetten. Ze houden er geen rekening mee dat elke gast een aardige duit kost. Maak een lijst met alle mensen die je wil uitnodigen. Schrap vervolgens tien procent. Wil je echt besparen? Schrap dan nog eens tien procent. Wie nu overblijft, dat is je definitieve gastenlijst. Heb je moeite met schrappen? Bereken eens hoeveel elke gast jullie zal kosten en bedenk dan of je dat bedrag echt wil uitgeven aan die persoon. Is het nodig dat deze genodigde ook aan tafel aanschuift of is zijn aanwezigheid op het dansfeest voldoende?

Bestel bruidsschoenen online

Een mooi paar bruidsschoenen kost gemakkelijk 200 euro en je draagt ze nadien nooit of bijna nooit meer. Online zijn bruidsschoenen een pak goedkoper. Vergeet ze niet in te lopen op voorhand. Om zeker te zijn dat jouw voeten een hele nacht dansplezier aankunnen, is het geen slecht idee om een extra paar dansschoenen mee te nemen. Niemand die er aanstoot aan neemt dat je na de openingsdans het paar bruidsschoenen inruilt voor een comfortabel paar. Ook blootvoets dansen is toegestaan op een niet te formeel huwelijk maar let dan wel op waar je je voeten zet.

Steek zelf de handen uit de mouwen

Je kan niet alles aan een weddingplanner overlaten en tegelijkertijd willen besparen op je huwelijksfeest. Wil je fors besparen, dan zal je meer moeten doen dan leuke muziek uitkiezen en trouwbeloften schrijven. Begin op tijd met to do-lijstjes maken, te knutselen, helpende handen te zoeken enzovoort. Decoratie, hapjes en desserts bijvoorbeeld zijn duur en gerust zelf te maken als je er je tijd voor neemt. Even googelen en je vindt honderden voorbeelden van budgetvriendelijke maar originele ideeën voor je feest.

Also Read: Enjoy Your Favorite Beverages at A Wedding Party with iCustomlabel

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here